tisdag 28 februari 2012

Meet the meat

Det pratas väääldigt mycket om kött just nu.Branchen är väldigt medveten om hur ett bra kött ska vara. Däremot är inte konsumenterna lika klara på det. Framför allt tycker de att kött är dyrt. Och visst håller jag med om det. Det är inte varje dag man vill unna eller kan unna sig en hängmörad biff.
Men det finns ju vissa saker man ska hålla utkik efter. Fett är en sådan sak. En sådan BRA sak. För där sitter ju smaken och allt de där goa som lägger grunden för ett gott kött. Grunden för att köttet ska smaka en massa och inte bli torrt.
Sen får man gärna skära bort det på tallriken ist om man nu inte gärna sätter tänderna i det.

Andra som pratar om kött är Svartengren i den här artikeln. Sen har en drink på samma krog blivit väldigt uppmärksammad. Den innehåller nämnligen fett från en hängmörad entrecôte och smör.... En aningen udda drink. Som köttälskare tycker jag själv att det låter rätt mastigt och svårdrucket.

Ja och till sist. Snälla alla butiker runt om i landet. Jag vill så gärna se följande råvaror i era köttdiskar:
Lammlägg - helt makalöst gott
Kalvkind - Brässera länge och du kommer till himmelriket
Benmärg
Och till sist: Riktigt riktigt bra griskött! Med fett insprängt! Inte någon torr trist kotlett!!

Foto Martin Vallin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar