Men det finns ju vissa saker man ska hålla utkik efter. Fett är en sådan sak. En sådan BRA sak. För där sitter ju smaken och allt de där goa som lägger grunden för ett gott kött. Grunden för att köttet ska smaka en massa och inte bli torrt.
Sen får man gärna skära bort det på tallriken ist om man nu inte gärna sätter tänderna i det.
Andra som pratar om kött är Svartengren i den här artikeln. Sen har en drink på samma krog blivit väldigt uppmärksammad. Den innehåller nämnligen fett från en hängmörad entrecôte och smör.... En aningen udda drink. Som köttälskare tycker jag själv att det låter rätt mastigt och svårdrucket.
Ja och till sist. Snälla alla butiker runt om i landet. Jag vill så gärna se följande råvaror i era köttdiskar:
Lammlägg - helt makalöst gott
Kalvkind - Brässera länge och du kommer till himmelriket
Benmärg
Och till sist: Riktigt riktigt bra griskött! Med fett insprängt! Inte någon torr trist kotlett!!
Foto Martin Vallin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar