Kycklinglasagne
2 kycklingfiléer, skurna i bitar
1 pkt färska lasagneplattor1 rödlök, skuren i båtar
100 g baby spenat
1 ask körsbärstomater, halverade
60 g smör
60 g mjöl
6 dl mjölk
2 dl riven smakrik ost + extra att strö över lasagnen
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vitt vin1 burk krossade tomater
Oregano
Timjan
Salt
Peppar
Socker
Smält smöret och rör ner mjölet till en jämn massa.
Häll i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig. Sjud tills såsen i ca
10 min under omrörning. Rör ner osten och smaka av med salt och vitpeppar.
Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt. Häll
på vinet och koka ihop. Häll på de
krossade tomaterna och koka ihop och smaka upp med oregano, timjan, salt,
peppar och socker.
Bryn kycklingbitarna och krydda med salt och peppar.
Smörj en form lite lätt med olja och häll lite av
ostsåsen i botten. Lägg på lassagneplattor och lägg sedan på hälften av
kycklingen och tomatsåsen. Strö över rödlök, baby spenat och körsbärstomater.
Klicka på ostsås och upprepa sedan med ytterligare ett lager.
Lägg på lassagneplattor och täck med resterande ostsås
och strö sedan över riven ost. Baka på 225 grader i ca 20 min eller tills
gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar