onsdag 26 januari 2011

Pain d'epice

Det här brödet är en riktig favorit! Underbart till en god bit ost eller en härlig bit anklever.


Pain d'epice
238 g honung
63 g råsocker
213 g mjölk
8 g anis (malen)
10 g kanel (malen)
200 g mjöl
125 g blandade torkade frukter och nötter
12 g bikarbonat
Koka upp houng, råsocker och mjölk tillsammans med anis och kanel. Låt det stå och dra i kylen i ett dygn.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör runt tills allt är ordentligt blandat. Häll upp den lösa degen i en smörjd form* som är 15 x 25 cm.

Baka sedan i 45 min på 175 grader. Håll ett öga på brödet så att det inte bränner, lätt hänt med den höga sockerhalten. Börjar det se lite mörkt ut så täck det med ett ark aluminiumfolie. Kontrollera att brödet kommit upp i 97 grader i innertemperatur så att du är säker på att det är färdigt.


* Jag brukar använda en glasform jag har köpt på IKEA, blir perfekt om man delar det färdiga brödet i längder som är 5 cm breda, då får man fina små fyrkanter till sina små snittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar