måndag 23 januari 2012

Ostronsoppa

Den förrätten som gick bäst hem på nyår verkade vara den här soppan som jag serverade i små koppar.

Ostronsoppa

8 ostron Fine de claire
½ schalottenlök
½ palsternacka
½ morot
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 dl fiskfond
2 tsk smör
1 krm salt
1 krm peppar
Hacka grönsakerna fint och fräs i en kastrull med smör. Slå på resten av ingredienserna och koka bort 2/3, sila bort grönsakerna. Öppna ostronen och häll i både vattnet och ostronet i soppan och mixa med en stavmixer smaka av med salt och peppar.

Det blir ju alltid bäst med hemgjord fond och själv stod jag och kokade fond på 3 kg hälleflundraskrov :) Så gå till era fiskhandlare och be dem beställa skrov som lämpar sig till fiskfond. Eller köp hel fisk och frys in benen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar