söndag 8 januari 2012

En kväll på Thörnströms

Detta var faktiskt riktigt länge sedan nu. Men jag måste ändå skriva om det här känner jag.
I september så var jag och tre kollegor till mig i Göteborg. Vi hade tidigare haft en del prat fram och tillbaka om vart vi ville åka och käka och det är rätt klurigt ibland att hitta ställen som är öppna måndagar och tisdagar då vi är lediga.
Men det fick bli Göteborg och Thörnströms. Jag hade erbjudit mig att köra till och från PM om vi skulle dit (begränsat med kollektivtrafik dit ju...) och enligt mina kollegor så gällde det övriga landet också nu. Så ja jag fick lotten att köra hem från Göteborg. Quan körde dit.

När man kommer till Thörnströms så slås man direkt av dem mysiga ombonade lokalerna och den välkommnande personalen.
Först började vi med ett glas champagne. Och jag alkoholfritt...

Föst kom det in ett litet fat med en svensk lufttorkad skinka och små petit chouxer fyllda med ostkräm (har jag för mig) 

 
Nästa som dök upp var en confiterad lax på rågcrisp med en senapskräm


Brödkorgen var väldigt imponerande och innehöll 6 eller 7 sorter tror jag. Alla hade sina egna favoriter. Detta serverades med ett egenkärnat smör och ett smör smaksatt med krispigt bacon.

Ja nu börjar jag kanske hitta på lite för jag kommer ju faktiskt inte ihåg allting. Men jag säger en bakad röding med blomkål, potatischips, brynt smöremulsion och löjrom. Kan inte vara helt tokigt tror jag...

Den här rätten var en stekt havskräfta med en gurkbuljong, picklad gurka och sjöcorall.

Den här rätten var iaf min favorit. Det är en halstrad pilgrimsmussla med en bit knaperstekt fläsksida, morotspuré och sötsyrlig dillsås.

Piggvar med äpple, spetskål och potatiskaka. Den här rätten var riktigt god om det inte vore för den intetsägande potatiskakan som inte bidrog med något särskilt.

Stekt vaktel med gröna bönor, rotselleri och ett friterat vaktelägg. 

Jag har för mig att detta var hjort. Men kan också vara något helt annat... Serverades iaf i variation med lök, kantareller och persiljerotspuré

Diverse svenska ostar som serverades med en marmelad och kryddbröd

En björnbärssorbet med yoghurtskum som var väldigt syrlig och uppfriskande.

Svartvinbärssorbet (eller var det den förra som var det...) med en helt galet god och mild citronkräm och en friterad munk.

Sedan var det dax för flambering! Sånt gillar vi :)

En variation på päron och choklad med flamberade crêpes.

Lite kaffegodis för att runda av kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar