Dumplings har ju dykt upp mer o mer i Sverige nu och vi serverar dem bland annat på jobb.
Vill man servera dem hemme rekomenderar jag att man trillar förbi en asiatisk butik där man kan hitta alla ingredienser till ett bra pris. Där kan man även köpa billiga bambukorgar som man ångar sina dumplings i.
Fyllning
1 paket wontonark
300 g kycklingfärs (eller fläsk, eller mixade råa räkor)
10 cm strimlad purjolök
1 riven vitlöksklyfta
1 cm riven ingefära
2 msk sojasås
1 msk sesamolja
Salt och peppar
Dipsås:
3 msk sojasås
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
2 cm finhackad purjolök
1 cm finhackad ingefära
Lägg dem sedan i en bambukorg och ånga dem över kokande vatten i ca 3 minuter eller tills 62 grader i innertemperatur.
Dipsås:
Blanda alla ingredienser i en liten skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar