fredag 20 januari 2012

Dumplings

Ja jag tänkte man kanske skulle fortsätta med recepten från nyår? :)
Dumplings har ju dykt upp mer o mer i Sverige nu och vi serverar dem bland annat på jobb.
Vill man servera dem hemme rekomenderar jag att man trillar förbi en asiatisk butik där man kan hitta alla ingredienser till ett bra pris. Där kan man även köpa billiga bambukorgar som man ångar sina dumplings i.

Fyllning
1 paket wontonark

300 g kycklingfärs (eller fläsk, eller mixade råa räkor)
10 cm strimlad purjolök
1 riven vitlöksklyfta
2 cm finhackad röd chili
1 cm riven ingefära
2 msk sojasås
1 msk sesamolja
Salt och peppar

Dipsås:
3 msk sojasås
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
2 cm finhackad purjolök
1 cm finhackad ingefära
1 nypa socker

Blanda alla ingredienserna i en bunke. Öppna wontonpaketen och ta ut ett ark i taget. Låt dem andra ligga under en fuktig handduk. Fukta en ren disktrasa lite och lägg wontonarket ovanpå, tryck till så att plattan blir lätt fuktad. Lägg ca 1 msk av fyllningen i mitten av degarket, pensla kanten med ägg och vik ihop. (Se på internet efter olika sätt att vika dumplings eller använd fantasin). Gör det samma med all deg.

Lägg dem sedan i en bambukorg och ånga dem över kokande vatten i ca 3 minuter eller tills 62 grader i innertemperatur.

Dipsås:
Blanda alla ingredienser i en liten skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar