söndag 15 januari 2012

Fredagsreceptet i citytidningen

I fredags var det premiär för mina recept i citytidningen. Det fick bli ett recept som säger hejdå till julen ;)

Lax med tagliatelle och saffranssås

2 bitar lax à 150-200 g utan skinn
Olivolja
240 g Tagliatelle
100 g Ärtor
1 msk smör
1 stor bananscharlottenlök
½ kuvert saffran
1 dl torrt vitt vin
1 dl Fiskbuljong
2 dl Grädde
Salt
Peppar
Ärtskott

Värm ugnen till 100 grader. Gnid in laxen med olivolja, salt och peppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen till en innertemperatur på 42 grader.

Fräs finhackad scharlottenlök i en klick smör tills mjuk. Tillsätt saffran och rör runt. Tillsätt vinet och låt reducera tills hälften kvarstår. Tillsätt buljong och grädde och låt koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av med salt.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. När det är en minut kvar på koktiden tillsätts ärtorna. Sila av och rör sedan ner pastan och ärtorna i saffranssåsen. Lägg upp på tallrik och lägg laen ovanpå. Toppa med ärtskott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar