Men jag vill egentligen blogga lite mer.
Eller ja blogga överhuvudtaget. Ett inlägg då o då får duga :)
Igår hade vi iaf gästspel med Niklas Ekstedt. Först var det snacks med friterat laxskinn och tunna piementopapper som doppades i citronkräm. Därefter kom tre amissar som bestod av hjorttartar med stekt vaktelägg på smörstekt brioche, dumplings med pilgrimsmousseline och ankleverroyal med tryffelskum.
Sen kom den första rätten in som bestod av en ganska klassisk carpaccio med brynt smöremulssion, tryffel, parmesan och örtskott.
En riktigt god rätt som man vill äta ute på en solig terrass en sommardag.
Efter det var det klassikern tomat och currysoppa. Detta är ju Niklas om något... Till det serverades halstrad pilgrimsmussla och squid och knivmusslor som sauterades med tomat och scharlottenlök.
Huvudrätten var helstekt ren med pumpapuré, brässerad majrova, gingelé och en enbärssky.
Desserten var en variation på choklad. Sorbet, kaka, 2 sorters krämer, skum o lite annat. Ja det blev även en liten kaffemarinad som vi slängde ihop i sista minuten. Det var nämnligen så att 3 av Niklas tidigare kökschefer var inne i köket under hela kvällen och en av dem undrade var sjutton kaffemarinaden var på desserten. Den hade vi inte blivit ombedda att göra så det blev en liten improvisation :) En lyckad sådan.
En riktigt trevlig kväll. Niklas assistent Linn Söderström var också med och det var skoj att äntligen träffa personen vars blogg man läst i ett par år :)
Hon har en middagsklubb som blivit uppmärksammad i media som ni måste titta närmre på. Jag funderar nämnligen på att starta min egen :)
Så här såg Restaurang Niklas ut på Norra storgatan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar