söndag 6 februari 2011

Panpizza on super bowl night!

Bloggen Kalasgott har börjat med vad hon kallar månadens matutmaningar. Så jag tänkte vara med och tävla om en Ankarsrum :)
Visserligen har jag redan en Kitchenaid. MEN jag hade gett den till min mamma isf. Hon e i behov av en bra maskin och det hade ju varit världens bästa present :P
O nej hon läser inte min blogg så hon hade blivit toköverraskad! :)
Så här har ni vad jag bjöd grabbarna på våran Super Bowl Night! En klassisk pan pizza med tjock botten bakad i en gjutgärnspanna :)

Evas Panpizza
1 msk socker
1 pkt torrjäst
2 dl ljummet vatten
2 tsk olivolja
6 dl vetemjöl
1 nypa salt

Fyllning:
1 mozarella, delad i små bitar
2 dl valfri ost, riven
3 skivor skinka, skuren i små bitar
5 skivor salami, skuren i små bitar
3 champinjoner, tunnt skivade
½ gul paprika
2 dl tomatsås



1. Blanda socker, jäst och vatten i en bunke och låt dra i 5 min.
2. Rör sedan ner övriga ingredienser och knåda till en smidig och elastisk deg.
3. Låt degen jäsa till dubbel storlek på en varm och dragfri plats.
4. Förbered under tiden fyllningen. Paprikan blir godast om man grillar den. Det gör man genom att gnida in den i olja, lägga med snittytan nedåt i en form och grilla den högt upp i ugnen på 250 gradig värme tills skalet är svart. Ta ut den och lägg den i en bunke, täck med plast och låt svalna. Sedan är det lätt att dra av skalet och man har fått en söt och lätt rostad smak på paprikan.
5. Sänk ugnen till 200 grader.
6. Kavla ut den färdigjästa degen till en rund kaka ca 35 cm i diameter. Lägg i en gjutjärnspanna med metallhandtag som du sprayat lätt med olja. Tryck ut degen upp mot kanterna. Jäs i 40 min.
7. När degen jäst färdigt igen så fyller du den och bakar av den på nedersta falsen i ca 20 min.
8. Njut av detta onyttiga underverk!
Evas tomatsås
Vill man göra sin egen tomatsås men har ont om tid så tycker jag att det här funkar ypperligt.
Fräs 1 finhackad gul lök och 1 finhackad vitlöksklyfta i en skvätt olivolja på ganska låg värme. När löken mjuknat tillsätter man finkrossade eller passerade tomater (jag föredrar märket Mutti). Smaka upp den med oregano, basilika, salt, peppar och socker. Snabbt och lätt men hemlagat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar